Kunstgras kiezen voor 3 verschillende toepassingen

Kunstgras kiezen is niet eenvoudig. Je wilt op de eerste plaats natuurlijk rekening houden met de uitstraling die bij jouw doeleinde past. Daarnaast speelt de prijs een rol, want kunstgras is beschikbaar in diverse prijsklassen. Vervolgens is het belangrijk om er goed op te letten dat het kunstgras de juiste kenmerken en kwaliteiten bezit voor de specifieke toepassing. Kortom, je hebt met behoorlijk wat factoren te maken. Nudetuin geeft je meer informatie over diverse toepassingen en het bijbehorende geschikte kunstgras, zodat je op de juiste basis kunstgras kunt kiezen.

 

Kunstgras kiezen voor 3 verschillende toepassingen

Kunstgras kan natuurlijk worden toegepast om de meest uiteenlopende oppervlakken te creëren. Het kan zijn dat je kunstgras wilt kopen om een sport- en speelveld te realiseren, om een mooi gazon in de tuin aan te leggen of bijvoorbeeld om je beursstand sfeervol aan te kleden. Daarnaast is er ook kunstgras voor balkons en terrassen, bijvoorbeeld. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat niet ieder oppervlak hetzelfde is. De verschillen in oppervlakken en toepassingen zorgen ervoor dat je het best voor specifieke soorten kunstgras kunt kiezen. Hieronder vind je een overzicht van mogelijkheden voor drie verschillende toepassingen.

 

1. Kunstgras voor beurzen

Wil je kunstgras kiezen voor je beursstand, voor een tentoonstelling, een display of een evenement? Dan kun je over het algemeen kunstgras kiezen dat je het meest aanspreekt. De meeste soorten zijn goed geschikt. Toch is het over het algemeen zo dat mensen die kunstgras willen kopen voor dit doeleinde een specifieke wens hebben. Zij willen namelijk een goede uitstraling tegen een zo laag mogelijke prijs. Het oppervlak wordt in de meeste gevallen niet blootgesteld aan zware (bewegende) belasting, zoals dit op sportvelden wel het geval is. Kunstgras Gaby is goedkoop kunstgras met een sfeervolle look en de juiste kwaliteit voor beurzen.

 

2. Kunstgras voor de tuin

Als je kunstgras in de tuin wilt leggen, of wilt laten leggen, dan spelen andere factoren een belangrijke rol. Voor het realiseren van een mooi gazon in de tuin wil je het liefst kunstgras kiezen dat niet van echt te onderscheiden is. De wens is dan ook vaak dat het kunstgras zo echt mogelijk toont én zo echt mogelijk voelt. De prijs van het kunstgras mag in dit geval ook wat hoger liggen. Kunstgras Nova Zembla Deluxe is een luxe kunstgras met een goede dikte en een uitstekende zachtheid. Dit kunstgras is niet van echt te onderscheiden. Naast de Deluxe variant is er ook het reguliere Kunstgras Nova Zembla. Deze variant is iets voordeliger, eveneens realistisch, maar wel iets dunner en minder zacht. De speciale C-shape in deze varianten zorgt ervoor dat het kunstgras na belasting vanzelf weer de originele vorm aanneemt.

 

3. Kunstgras voor sportvelden

Bij het kiezen van kunstgras voor sportvelden gelden er in de meeste gevallen hoge eisen. De uitstraling van het kunstgras is nog altijd belangrijk, maar de hoogste eisen worden gesteld aan de kwaliteit en de prestaties op het oppervlak. Spelers moeten er goed op kunnen sporten en zij mogen zich niet aan het kunstgras bezeren wanneer zij zouden vallen. Wij hebben diverse soorten kunstgras voor sport- en speelvelden in het assortiment. Natuurlijk adviseren wij je graag.

 

Wil je meer weten?

Wil jij een kunstgras kiezen dat perfect bij jou en het specifieke doeleinde past, maar kom je er niet helemaal uit? Kom dan eens langs in onze showroom in Wageningen of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en advies. Indien gewenst kun je het kunstgras online kiezen en bestellen in onze webwinkel.