Kunstgras kiezen dat bij je past? 5 tips!

Kunstgras kiezen uit een veelzijdig assortiment is niet eenvoudig. Natuurlijk wil je het mooiste kunstgras kopen, maar het mooiste kunstgazon is vooral een gazon dat perfect bij jou past. Dit is dus voor iedereen anders. Nudetuin geeft je graag een aantal tips mee die je helpen om het juiste kunstgras te kiezen.

 

1. De juiste hoogte van het kunstgras kiezen

Kunstgras is er in veel verschillende soorten. Een belangrijk verschil dat je kunt ontdekken tussen de verschillende soorten kunstgras is de vezelhoogte, ofwel de hoogte van de sprietjes. Zijn deze te kort? Dan oogt het kunstgras onnatuurlijk. Zijn de sprietjes te lang? Dan kan dit er in bepaalde situaties voor zorgen dat het gras plat gaat liggen en ook dit is niet mooi. Wij helpen je natuurlijk graag om de juiste hoogte kunstgras te vinden.

 

2 .Kunstgras kiezen in de juiste kleur

Kunstgras is er in veel verschillende kleuren, vooral omdat het op veel verschillende manieren toe te passen is. Wil je een gazon in de tuin realiseren? Dan kies je in de meeste gevallen voor groen kunstgras. Dan is het goed om te weten dat er veel soorten groen zijn. Daarnaast zijn er soorten kunstgras die verschillende tinten groen combineren voor een extra realistisch effect. Zorg ervoor dat je een kleur kiest die perfect past bij de rest van de omgeving. Houd hierbij ook rekening met de invloed van de zon en de schaduw op de kleur.

 

3. Kies voor goede drainage

Drainage is iets dat snel vergeten wordt, maar dat wel heel belangrijk is. Sommige putting greens vragen er niet om, maar wanneer je een gazon in de tuin wilt realiseren is het wel belangrijk dat er sprake is van een efficiënte afwatering. Dit betekent dat de achterzijde van het kunstgras geperforeerd moet zijn. Een goede afvoer is altijd noodzakelijk als het gaat om het installeren van een kunstgazon in de tuin.

 

4. Kunstgras kiezen met garantie

Je kunt bij veel aanbieders kunstgras kopen. Let erop dat niet iedere aanbieder op gelijke wijze omgaat met de verkoop van kunstgras. Zo zijn er aanbieders die je geen garantie bieden op het kunstgras en eigenlijk is dit wel nodig. Wij raden je aan om kunstgras te kopen met garantie, zodat je altijd ergens op terug kunt vallen wanneer er onverhoopt iets mis is. Bij Nudetuin krijg je uiteraard altijd garantie op je nieuwe kunstgras.

 

5. Kunstgras afstemmen op de belasting

Het is goed om het kunstgras af te stemmen op de specifieke belasting. Bepaal goed op welke manier het kunstgras belast gaat worden. Moeten er bijvoorbeeld voertuigen overheen kunnen rijden? Dan is de kwaliteit éxtra belangrijk. Heb je huisdieren die op het kunstgras moeten kunnen ontspannen en spelen? Dan kun je voor diervriendelijk kunstgras kiezen. Zo is er voor iedere situatie en elke vorm van belasting goed kunstgras te vinden.

 

Kunstgras kopen dat echt bij je past

Je beleeft het meest plezier aan kunstgras dat echt helemaal bij jou past. Dat betekent dat je een aardig aantal keuzes moet maken. Denk aan de kleur, de hoogte en bijvoorbeeld de mate waarin het kunstgras er realistisch uitziet. Je kunt bij ons online kunstgras bestellen, maar wij denken natuurlijk ook graag met je mee. We nodigen je uit om eens een bezoek te brengen aan onze showtuin in Wageningen. Natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen als je nog vragen hebt of advies wilt. Wij helpen je graag verder.