Kunstgras hergebruiken: kan dat?

Kunstgras hergebruiken, dus ergens loshalen en op een andere locatie weer plaatsen, kan dat eigenlijk wel? Dit is een vraag die wij vaak gesteld krijgen, zeker door mensen die toch wel binnen een paar jaar verwachten te gaan verhuizen. Nudetuin geeft je natuurlijk een uitgebreid antwoord op deze vraag, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

 

Kunstgras hergebruiken is goed mogelijk!

Laten we starten met het meest simpele antwoord: ja, kunstgras hergebruiken is goed mogelijk. Je kunt kunstgras hergebruiken op een andere plek in dezelfde buitenruimte, maar je kunt het bij een verhuizing ook meenemen naar je nieuwe buitenruimte. Heb je bijvoorbeeld kunstgras Dianne, kunstgras Amelie of kunstgras Alaine? Je kunt het heel eenvoudig loshalen en vervoeren om het kunstgras te hergebruiken op een nieuwe locatie. Dit geldt voor al onze soorten realistisch kunstgras.

 

Kunstgras hergebruiken op de beurs

Kunstgras is er natuurlijk niet alleen voor in de tuin of op het balkon. Er is ook kunstgras dat speciaal bedoeld is voor gebruik op beurzen, in etalages en op evenementen. Je kunt ook dit kunstgras hergebruiken. Heb je bijvoorbeeld gekozen voor kunstgras Gaby, in de standaard graskleur, of heb je gekleurd kunstgras gekocht voor zakelijk gebruik? Je rolt het makkelijk op om het elders weer opnieuw te plaatsen.

 

Waar moet je rekening mee houden?

Het is belangrijk dat je het kunstgras eerst schoonmaakt voordat je het oprolt om te verplaatsen. Zorg er dus voor dat alle vuiltjes van de grasmat zijn verdwenen en dat er ook geen scherpe objecten tussen de grassprietjes verscholen zitten. Lees ook eens onze tips voor kunstgrasonderhoud. Daarnaast is het goed om ervoor te zorgen dat het kunstgras goed droog is voor je het op gaat rollen. Zo zorg je ervoor dat het kunstgras er nog steeds goed uitziet als je het op een andere locatie weer uit gaat rollen.

 

Hoe vaak kun je kunstgras hergebruiken?

Dit is niet makkelijk te zeggen. Kunstgras van goede kwaliteit is goed bestand tegen het steeds weer op- en uitrollen voor hergebruik, maar uiteindelijk komt er altijd wel een einde aan de levensduur van het kunstgras. Je kunt zeker meerdere keren kunstgras hergebruiken als dit nodig is. De goede kwaliteit blijft behouden en de levensduur wordt niet snel beperkt. Dit is natuurlijk vooral fijn om te weten voor mensen die het kunstgras erg vaak willen hergebruiken, bijvoorbeeld omdat zij wekelijks een beursstand willen inrichten met het kunstgras. Je kunt er jarenlang mee doen, in alle gevallen.

 

Wil jij hier meer over weten?

Bij Nudetuin kun je de meest uiteenlopende soorten kunstgras kopen. Al onze varianten zijn van uitstekende kwaliteit, waardoor het verplaatsen van het kunstgras geen enkel probleem oplevert. Kom kunstgras kopen in onze showtuin in Wageningen of bestel kunstgras online in onze webwinkel. Wil jij meer weten over kunstgras hergebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.