Kunstgras gebruiken: waar doen we dat het meest?

Je kunt kunstgras gebruiken op verschillende manieren en op de meest uiteenlopende plaatsen. Het is zeker niet zo dat je kunstgras alleen kunt gebruiken in je tuin, al ligt dat voor de meesten wel voor de hand. Nudetuin heeft eens bekeken hoe en waar Nederlanders kunstgras gebruiken. Natuurlijk delen wij onze bevindingen graag met jou.

 

1. Kunstgras gebruiken in de particuliere buitenruimte

Het zal je natuurlijk niet verbazen dat de meeste Nederlanders kunstgras gebruiken in de buitenruimte. Het vaakst kiezen we ervoor om kunstgras in de tuin te leggen om te kunnen genieten van een mooi kunstgazon. Daarnaast zien we kunstgras ook verschijnen op balkons en dakterrassen. Je kunt kunstgras leggen op de meest uiteenlopende ondergronden, waardoor je wat dit betreft geen beperkingen hebt. Wel is het belangrijk om goed te letten op de drainage.

 

2. Het gebruik van kunstgras in beursstands en etalages

Er zijn steeds meer mensen die kunstgras gebruiken in de beursstand of de etalage. Dit heeft een belangrijke reden. We zijn allemaal steeds meer met duurzaamheid bezig en veel bedrijven willen duidelijk laten zien dat zij geven om duurzaamheid, om het milieu en een goede zorg voor de aarde. Dit laat je natuurlijk zien met groen, maar echt gras in een stand op de beurs of in je winkeletalage is niet praktisch. Dan ligt het gebruik van kunstgras natuurlijk voor de hand.

 

3. Kunstgras gebruiken voor speelplaatsen

We zien steeds meer gemeenten en organisaties die kunstgras gebruiken voor openbare speelplaatsen. Dit is zeker een goed idee. Het is voor kinderen belangrijk dat zij veilig kunnen spelen. Kinderen vallen tijdens het spelen en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de kinderen zich hierbij niet al te veel bezeren. We kennen bijvoorbeeld de rubberen tegels die zachter zijn dan gewone bestrating en zo ernstige verwondingen beter voorkomen. Deze rubberen tegels worden steeds vaker vervangen door, of gecombineerd met, dier- en kindvriendelijk kunstgras.

 

4. Een groene zakelijke entree met kunstgras maken

We noemden net al even dat steeds meer bedrijven willen uitstralen dat zij goede aandacht besteden aan verduurzaming. Dit doe je natuurlijk niet alleen op de beurs, maar ook bij je bedrijfspand zelf. Een groene entree is een natuurlijk visitekaartje. Toch is niet iedere zakelijke entree geschikt voor echt gras en daarnaast moet er ook extra tijd en geld besteed worden aan het onderhoud. Dit kunnen bedrijven voorkomen door voor kunstgras te kiezen. Er zijn steeds meer bedrijven die kunstgras gebruiken om een groene, natuurlijke en milieubewuste entree te creëren.

 

5. Kunstgras gebruiken op sportvelden

Op sportvelden zien we kunstgras natuurlijk met grote regelmaat voorbij komen. Tijdens het sporten wordt gras behoorlijk zwaar belast. Er wordt niet alleen op gerend, maar er wordt ook op gevallen, op geslipt en op gesport met diverse sportmaterialen. Dit zorgt er vaak voor dat echt gras snel aan kwaliteit verliest, waardoor het sportveld er op den duur beroerd aan toe is. Kunstgras is uitermate geschikt voor sportvelden.

 

Wil jij ook hoogwaardig kunstgras gebruiken?

Wil jij kunstgras gebruiken voor één van bovenstaande plaatsen of op een heel andere plek? Je kunt echt alle kanten op met kunstgras, zeker wanneer je kiest voor sterk en duurzaam kunstgras. Dit koop je natuurlijk voordelig bij Nudetuin. Je kunt bij ons kunstgras bestellen in de webwinkel, maar je bent ook altijd welkom in onze showtuin in Wageningen. Wil jij kunstgras gebruiken, maar weet je niet goed welke variant het best bij jouw doeleinde past? Neem dan gerust contact met ons op.