Kunstgras en huisdieren: voorkom gevaren!

Kunstgras en huisdieren is een combinatie die in de meeste gevallen gewoon veilig is. Wil je genieten van mooi kunstgras in de tuin? Dan kun je bij Nudetuin diverse soorten kunstgras bestellen. Je hoeft je dan geen zorgen te maken als je huisdieren ook op het kunstgras lopen of spelen. Natuurlijk kun je kunstgras kopen bij veel verschillende aanbieders. Het is belangrijk om te weten dat kunstgras niet altijd veilig is voor dieren. Wij vertellen je hier graag meer over.

 

Aandacht voor de combinatie kunstgras en huisdieren

Waarom is het nu zo belangrijk om goed te letten op de combinatie van kunstgras en huisdieren? De meeste huisdieren liggen enkel op het kunstgras of lopen er eens overheen. Dit is in geen geval gevaarlijk voor het huisdier. Er zijn ook huisdieren, zoals honden en katten, die de verleiding niet kunnen weerstaan om op het kunstgras te kauwen of eraan te likken, zeker niet als het kunstgras net gelegd is. Het is nieuw en interessant, dus het moet zorgvuldig onderzocht worden. Veel dieren doen dit met de neus en de tong. Hierin kan wel een gevaar schuilen als je een soort kunstgras hebt gekocht die gevaarlijk is voor dieren.

 

Kunstgras is vaak minder giftig, maar niet altijd

In verreweg de meeste gevallen is kunstgras minder giftig dan echt gras. Hoe komt dit? Dit heeft te maken met het feit dat er vaak chemische behandelingen van gewoon gras plaatsvinden en deze chemische middelen worden door een huisdier op gekauwd of gelikt. Dit levert veel risico’s op. Bij goed, kwalitatief hoogwaardig kunstgras is er geen sprake van chemische toevoegingen die een gevaar opleveren. Vanzelfsprekend hoef je het ook niet te behandelen met chemische producten. Meestal is kunstgras dus niet giftig en kunnen kunstgras en huisdieren veilig samengaan. Helaas is er wel een belangrijke uitzondering op de regel.

 

Sommige soorten kunstgras bevatten lood

Oudere of geïmporteerde kunstgrasruggen worden vaak behandeld met lood, waarvan bekend is dat het bij inslikken schadelijk is voor huisdieren en kinderen. Loodhoudend kunstgas en huisdieren is daarmee een gevaarlijke combinatie. Ditzelfde geldt uiteraard als er kinderen op het kunstgras spelen. Daarom is het belangrijk om altijd te kiezen voor loodveilig, niet-giftig kunstgras.

 

Veilig kunstgras en huisdieren: diervriendelijke varianten van Nudetuin

Nudetuin biedt in geen geval kunstgrassoorten aan waarin lood verwerkt zit. Hier hoef je dus nooit bang voor te zijn. We kunnen ons goed voorstellen dat je niet alleen wilt dat het kunstgras veilig is voor je dieren (en kinderen!), maar je wilt ook dat het kunstgras prettig is voor je dieren. Heel korte sprietjes kunnen onaangenaam aanvoelen aan de pootjes. Daarom hebben wij een aantal varianten uit ons assortiment aangemerkt als diervriendelijke soorten kunstgras. Kijk bijvoorbeeld eens bij:

 

 

Kunstgras en huisdieren gaan goed samen bij Nudetuin

Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan genieten van ons kunstgras, dus ook de huisdieren en zeker ook de kinderen. Wil je kunstgras en huisdieren / kinderen veilig combineren? Dan kun je bij ons zorgeloos kunstgras bestellen of komen kopen in onze showtuin in Wageningen. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.