Kunstgras bestellen: 5 onmisbare tips!

Kunstgras bestellen is niet zomaar iets. Je gaat jarenlang met kunstgras doen, in je tuin, in een buitenruimte van je bedrijf of misschien wel in je beursstand. Dit betekent dat je lange tijd naar het kunstgras kijkt. Dan moet je er natuurlijk wel optimaal tevreden over zijn. Daarom is het niet verstandig om ‘zomaar even’ kunstgras te bestellen. Denk goed na over je keuze. Nudetuin geeft je graag 5 tips voor als jij kunstgras wilt bestellen.

 

1. Let op de poolhoogte

De poolhoogte van kunstgras is belangrijk. Wil je een natuurlijke uitstraling of wil je alleen een groene uitstraling? Wanneer de poolhoogte beperkt is, dan heb je wel de groene uitstraling, maar ziet het kunstgras er niet realistisch uit. Als de poolhoogte te hoog is, dan bestaat er het risico dat het gras plat valt. Dit ziet er ook niet mooi uit. Kijk goed naar wat je wilt. Ga jij voor de realistische look? Dan kunnen wij je kunstgras Nova Zembla of kunstgras Nova Zembla Deluxe aanraden.

 

2. Een goede dichtheid

Een ander aandachtspunt bij kunstgras bestellen is de dichtheid. Je kunt kunstgras op diverse ondergronden leggen. Leg je het kunstgras op aarde of zand? Dan is een kleinere dichtheid niet altijd een probleem. Het ziet er nog altijd natuurlijk uit. Het is ook mogelijk om kunstgras op tegels te leggen. Het is niet mooi wanneer je de tegels door het kunstgras heen kunt zien. Een hogere dichtheid is dan zeker een betere keuze.

 

3. Geschikt voor de toepassing

Je stelt andere eisen aan kunstgras dat gebruikt wordt in een stand op de beurs dan aan kunstgras voor in de tuin, waar kinderen en / of huisdieren er veilig op moeten kunnen spelen. Dit is logisch. Iedere toepassing kent eigen voorkeuren, behoeften en eisen. Besteed hier ook aandacht aan als je kunstgras gaat bestellen. Heb jij bijvoorbeeld huisdieren die regelmatig in de tuin spelen of loungen? Kies dan bewust voor diervriendelijk kunstgras.

 

4. Kunstgras bestellen in de juiste kleur

Wil jij kunstgras bestellen en denk jij te kunnen kiezen voor ‘gewoon groen’? Dan kom je nog voor verrassingen te staan. ‘Gewoon groen’ is er namelijk niet. Je hebt eindeloos veel soorten groen. Wil je de uitstraling van echt gras? Dan moet er ook bruin in het kunstgras verwerkt zijn. Dit is de zogenaamde bruine wortelzone die je bij echt gras ook ziet. Dan zijn er nog kunstgrassoorten die meerdere kleuren groen in de sprietjes mixen, voor een nóg realistischere uitstraling. Naast kunstgras in de natuurlijke tinten kun je ook nog gekleurd kunstgras bestellen. Houd er altijd rekening mee dat de kleur vooral goed moet staan op de plek waar jij het wilt gebruiken. In de zon toont een kleur anders dan in de schaduw, bijvoorbeeld.

 

5. Vraag altijd staaltjes aan!

Online kunstgras bestellen is natuurlijk heel makkelijk, maar het kan er ook voor zorgen dat je je makkelijk vergist in de hoogte van het gras, in de kleur of de kwaliteit. Teleurstellingen achteraf zijn bijzonder vervelend! Dit kun je voorkomen door vooraf staaltjes aan te vragen. Bij Nudetuin vraag je eerst online een offerte aan voor het kunstgras. Indien gewenst kunnen wij je altijd eerst een staaltje toesturen, zodat je een stukje kunstgras kunt bekijken op de plek waar jij het wilt leggen. Tevreden? Dan kun je dat kunstgras bestellen. Niet helemaal blij? Dan kun je verder zoeken naar een variant die beter bij je past.

 

Eenvoudig online kunstgras bestellen

Kunstgras bestellen is bij Nudetuin heel eenvoudig. Bekijk ons ruime assortiment kunstgras, maak een keuze en vraag een offerte aan. Zo makkelijk is het! Of, zo makkelijk kan het zijn, want het kan natuurlijk ook zijn dat je nog vragen hebt of dat je advies wilt. Ook dat is natuurlijk geen probleem. Je kunt altijd contact met ons opnemen. Wil je echt zeker zijn van je keuze? Kom dan gerust eens langs in onze showtuin in Wageningen!