5 redenen om kunstgras en tegels te combineren

Kunstgras en tegels kunnen uitstekend worden gecombineerd. We zien vaak dat er wordt gekozen voor een compleet betegelde tuin óf een tuin die volledig van kunstgras wordt voorzien. Toch is het om meerdere redenen een goed idee om kunstgras en tegels te combineren in de tuin. Nudetuin geeft je 5 belangrijke redenen.

 

1. De tuin blijft onderhoudsvriendelijk

Veel mensen kiezen voor betegeling of kunstgras vanwege de onderhoudsvriendelijkheid. Het is dan ook zo dat we niet allemaal van tuinieren houden, en groene vingers hebben we ook zeker niet allemaal. Toch kun je prima kunstgras en tegels combineren en de onderhoudsvriendelijkheid behouden, terwijl je geniet van meer variatie in je tuin.

 

2. Zit- en speelplaats combineren

Je zet je tuinmeubilair toch het liefst op stenen. Een terras wordt vrijwel altijd van hout of betegeling gemaakt, zoals van de populaire VT Wonen tegels. Tegels worden vaak wel snel heet in de zomer. Wanneer er kinderen en / of huisdieren aanwezig zijn, dan is het voor hen beter om te spelen op kunstgras. Wij hebben speciaal dier- en kindvriendelijk kunstgras in ons assortiment. Door dit kunstgras en tegels te combineren kun je dus makkelijk een zit- én een speelplaats creëren in de tuin.

 

3. Minder last van ongedierte

Insecten komen vooral af op bloemen, planten en echt gras. Veel mensen zijn niet erg dol op insecten en willen deze zo veel mogelijk buiten de tuin houden. Dit kan uitstekend door kunstgras en tegels te combineren. Het trekt allebei geen insecten aan, al blijf je natuurlijk wel altijd een beetje last hebben van beestjes in je tuin. Met deze combinatie beperk je de aanwezigheid van insecten tot een minimum.

 

4. Voldoende afwisseling

Mensen die alleen een balkon hebben dromen vaak van een tuin. Een eigen tuin is dan ook echt iets om van te genieten. Dan wil je natuurlijk wel een mooie tuin hebben om naar te kijken en gezellig in te zitten. Door kunstgras en tegels te combineren kun je op veel manieren zorgen voor variatie. Je kunt de tuin indelen zoals je het zelf wilt en je kunt er voldoende sfeer in brengen om echt het maximale uit je tuin te halen.

 

5. Beter voor de gezondheid

Weet je dat je meer stress krijgt van een compleet betegelde tuin dan van een tuin waarin ook groen te zien is? De Universiteit van Utrecht heeft hier onderzoek naar gedaan en het blijkt dat het stressniveau aanzienlijk wordt verlaagd wanneer er ook wat groen aanwezig is in een tuin. Dit is uitstekend te realiseren door kunstgras en tegels te combineren in je tuin. Je hebt er niet veel onderhoud aan en je geniet toch van de gezonde voordelen van meer groen in je tuin.

 

Kom eens langs bij Nudetuin!

Bij Nudetuin kun je terecht voor mooi kunstgras in de meest uiteenlopende soorten, maar ook voor mooie betegeling. Kom dus gerust eens bij ons langs. Natuurlijk kun je ook online bestellen als je al een keuze hebt kunnen maken. Wil je meer informatie of advies over kunstgras en tegels combineren in je tuin? Neem dan gerust contact met ons op.