Kleiklinkers leggen: 5 voordelen!

Kleiklinkers leggen is niet meer van deze tijd.. of toch wel? We kunnen de Nederlandse consumenten in twee groepen verdelen. De ene groep vindt kleiklinkers in de tuin ‘ouderwets’ en kiest liever voor keramische tuintegels, bijvoorbeeld. De andere groep wil maar al te graag kleiklinkers leggen in de tuin, om te genieten van de authentieke sfeer en de andere belangrijke voordelen. Het zijn deze voordelen waar wij je graag meer over willen vertellen. Wil jij kleiklinkers leggen in je tuin? Dan profiteer je van de volgende 5 pluspunten!

 

1. De kleur blijft optimaal behouden

Diverse soorten bestrating gaan op den duur verkleuren door de weersomstandigheden. Ga je kleiklinkers leggen? Dan zal dit niet snel gebeuren. Kleiklinkers zijn kleurvast, waardoor zij de oorspronkelijke kleur uitzonderlijk goed behouden, zelfs wanneer de zon er de hele dag op staat. Natuurlijk zijn er kleiklinkers in diverse kleuren te verkrijgen, zoals in diverse tinten grijs en verschillende soorten rood.

 

2. Kleiklinkers leggen voor zeer lange tijd

Tuintegels hebben allemaal een eigen levensduur. De ene tuintegel blijft gewoonweg langer mooi en van hoge kwaliteit dan de andere tuintegel. Kleiklinkers gaan bijzonder lang mee. Ga jij kleiklinkers leggen in de tuin en blijft jouw woning nog generaties lang in de familie? Dan kunnen je kleinkinderen ook nog genieten van de kleiklinkers. Na verloop van tijd zullen er scheurtjes en lichte spanen ontstaan, maar dit zorgt vooral voor extra sfeer. De hoge kwaliteit blijf vele jaren lang behouden.

 

3. Je hebt er zeer weinig werk aan

Voel jij er niets voor om meerdere keren per jaar een flinke poetsbeurt voor de tuintegels in te plannen? Dan is het ook een goed idee om kleiklinkers te leggen. Deze hebben namelijk weinig onderhoud nodig. Kleiklinkers zijn heel goed bestand tegen vlekken en andere problemen. Hierdoor kun je niet alleen tijd besparen, maar ook geld voor de aankoop van diverse onderhoudsproducten.

 

4. Kleiklinkers leggen is milieuvriendelijk

Ben jij iemand die veel geeft om duurzaamheid, een goede zorg voor de aarde en milieuvriendelijkheid? Eerder al vertelden we je dat kunstgras milieuvriendelijk is, maar je hebt natuurlijk meer mogelijkheden voor in de tuin. Kleiklinkers leggen is ook een heel milieuvriendelijke keuze, om meerdere redenen. Ze zijn gemaakt van hernieuwbare, natuurlijke hulpbronnen. Daarnaast gaan ze jarenlang mee en ze zijn ook nog eens recyclebaar.

 

5. Een tijdloze uitstraling

Goed, over dit voordeel zijn de meningen misschien verdeeld, maar veel mensen houden wel van de tijdloze look. Kleiklinkers laten een klassieke sfeer zien en deze sfeer raakt gewoonweg nooit uit de tijd. Wil jij bestrating in de tuin niet gebonden is aan trends die voorbij vliegen voor je het weet? Dan is het dus zeker ook een goed idee om kleiklinkers te kopen.

 

Wil jij ook kleiklinkers leggen in je tuin?

Ben jij op zoek naar goede, sterke en mooie bestrating voor in de tuin bij je woning of bijvoorbeeld voor in je bedrijfstuin? Dan zijn kleiklinkers zeker een uitstekende keuze. Bij Nudetuin ben je natuurlijk van harte welkom voor kwalitatieve kleiklinkers. Wil jij ook kleiklinkers leggen? Ontdek dan ons ruime assortiment. Wil je meer weten over kleiklinkers? Neem dan gerust contact met ons op.