Kleiklinkers in de tuin: 5 goede redenen!

Kleiklinkers in de tuin biedt veel voordelen. De laatste jaren zien we dat de klinkers steeds minder vaak worden toegepast in particuliere tuinen. Veel vaker wordt er gekozen voor grotere tuintegels, zoals keramische tegels. Eigenlijk is dit zonde, want de kleiklinkers zijn om meerdere redenen ook een heel interessante keuze voor in de tuin. Nudetuin geeft je 5 goede redenen om kleiklinkers in de tuin te leggen.

1. Kleiklinkers gaan tientallen jaren mee

Tuintegels zijn er natuurlijk in alle soorten en maten. Denk maar aan betontegels, keramische tegels en natuurstenen tegels. Iedere soort tuintegel kent een eigen levensduur. Wil je zeker zijn dat je bestrating er over jaren nog altijd goed uitziet? Dan kun je zorgeloos kleiklinkers in de tuin leggen. Deze kennen namelijk een extreem lange levensduur, doordat ze zo sterk zijn. Kleiklinkers kunnen letterlijk tientallen jaren mee, dus je hebt je leven lang geen omkijken meer naar je bestrating.

2. Altijd een goede uitstraling

We hebben voortdurend te maken met trends. Dit zien we niet alleen in huis, maar natuurlijk ook in de tuin. Zo zien we op dit moment veel betonlook tuinen, om maar een voorbeeld te noemen. Bestrating is zeker onderhevig aan trends, maar dat betekent niet dat jij zin hebt om elke paar jaar de bestrating te vervangen. Voel je daar helemaal niks voor? Dan kun je kleiklinkers in de tuin leggen. De kleiklinkers hebben een uitstraling die gewoon altijd goed is. Ze zijn sfeervol en passen zowel bij een moderne tuininrichting als bij een old fashion look.

3. De kleiklinkers in de tuin behouden hun kleur

We zien bij verschillende soorten tuinbestrating dat de kleur na verloop van tijd verandert. Diverse invloeden, waaronder natuurlijk het Nederlandse klimaat, zorgen voor verkleuringen. De kleur is ineens niet meer zo fel als voorheen, bijvoorbeeld. Dit gebeurt niet met kleiklinkers in de tuin. Zij worden namelijk niet beïnvloed door (weers)omstandigheden. De kleur blijft altijd hetzelfde. Natuurlijk kun je kleiklinkers kopen in verschillende kleuren. Kies voor rood als je houdt van de nostalgische sfeer of ga voor grijs als je meer van de moderne look houdt.

4. Kleiklinkers zijn goed voor het milieu

We besteden tegenwoordig allemaal veel meer aandacht aan duurzaamheid en een goede zorg voor de aarde dan voorheen. Dat is natuurlijk heel positief. Ook in de tuin kun je hier goed rekening mee houden. Er zijn meerdere milieuvriendelijke oplossingen voor de tuin en de kleiklinkers behoren zeker ook tot deze oplossingen. Voor het maken van de kleiklinkers worden hernieuwbare, natuurlijke hulpbronnen gebruikt. Daarnaast kunnen de klinkers worden gerecycled en gaan ze jarenlang mee.

5. Kleiklinkers in de tuin vragen weinig aandacht

Sommige tuintegels moeten eindeloos worden geschrobd en geboend om mooi te blijven gedurende het jaar. Niet iedereen wordt daar gelukkig van. Ben jij iemand die de tuin vooral onderhoudsvriendelijk houdt? Dan kun je ook prima kiezen voor kleiklinkers in de tuin. Deze vragen namelijk helemaal niet om onderhoud. Ze zijn niet gevoelig voor vlekken, dus je kunt de schrobborstels gewoon in de schuur laten liggen.

Wil jij ook kleiklinkers in de tuin?

Kleiklinkers zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt als je zoekt naar tuinbestrating. Toch vormen zij zeker wel een interessante optie! Je kunt in ons online assortiment eens nader kennismaken met de kleiklinkers. Indien gewenst kun je direct je bestelling plaatsen. Kom je liever eens langs? Dan ben je natuurlijk welkom in onze showtuin in Wageningen. Wil jij ook kleiklinkers in de tuin, maar wil je eerst meer informatie of advies? Neem dan gerust contact met ons op.