Je tuin groter laten lijken? 5 tips!

Een tuin groter laten lijken kan een moeilijke opgave zijn, maar er zijn toch wel wat mogelijkheden om te zorgen voor een ruimtelijk effect. In Nederland moeten er steeds meer woningen worden gebouwd op steeds minder grond. Dit zorgt op de eerste plaats natuurlijk voor meer flatgebouwen en appartementencomplexen, maar het zorgt er ook voor dat de tuinen bij eengezinswoningen kleiner worden. De tuin groter laten lijken is dan wel wenselijk. Nudetuin geeft je 5 praktische tips voor als jij de tuin groter wilt laten lijken.

 

1. Kies voor verticale beplanting

Natuurlijk wil je wel genieten van wat groen in je tuin, ook als je een kleinere tuin hebt. Helaas neem je veel loopoppervlak weg wanneer je een tuin realiseert zoals je dit normaal gesproken zou doen, namelijk horizontaal. Weet je dat er ook mogelijkheden zijn om een verticale tuin te maken? Je kunt met verticale beplanting zorgen voor groen in je tuin zonder dat je grondoppervlak verliest.

 

2. Maak slim gebruik van kunstgras

Kunstgras kan je helpen om een ruimtelijk effect te creëren. Je kunt gebruik maken van realistisch kunstgras om delen van je kleinere tuin mee te bekleden. Het kunstgras zorgt direct voor het nodige groen. Je hoeft niet je hele tuin met kunstgras te laten bekleden. Het is ook mogelijk om langs de wanden van je tuin borders te maken met kunstgras op hoogte. Vervolgens kun je er wat potjes met planten of bloemen op zetten. Zo zorg je voor het echte tuingevoel zonder dat je er veel ruimte aan verliest.

 

3. Je tuin groter laten lijken met slimme tuintegels

Een tuin groter laten lijken kan op de meest eenvoudige manier door gebruik te maken van tuintegels die je slim kiest. Tuintegels zijn er natuurlijk in alle soorten en maten, van relatief klein tot erg groot. Je maakt je tuin optisch groter door te kiezen voor lichtgekleurde tegels in een groot formaat. Hoe groter de tuintegels, hoe groter het ruimtelijke effect. De CeraDeco Argento LUX in afmeting 90 x 90 centimeter is bijvoorbeeld een goede keuze.

 

4. Zorg voor een rustig geheel

Je kunt je tuin natuurlijk zo aankleden als je zelf wilt. Zo kun je meer sfeer creëren door gebruik te maken van slimme verlichting, van vrolijk gekleurde lichtslingers op zonne-energie en bijvoorbeeld van tuinposters en muurdecoraties. Op deze manier kun je een tuin echt ‘eigen’ maken en dat is belangrijk. Je kunt een tuin groter laten lijken door te zorgen voor rust in de tuin. Heel veel plantjes, bloemetjes, borders en andere decoraties maken een tuin onrustig en daardoor kleiner. Ga je tuin zeker versieren met mooie beplanting en decoraties, maar let er wel goed op dat de rust behouden blijft.

 

5. Kies voor het werken met lichte kleuren

Een tuin groter laten lijken werkt op bepaalde punten hetzelfde als het groter laten lijken van een ruimte in huis. Donkere kleuren zorgen voor een optisch kleinere ruimte, terwijl lichte kleuren zorgen voor een optisch grotere ruimte. Probeer je tuin daarom zo veel mogelijk aan te kleden in lichte kleuren. Kies voor lichtgekleurde tuintegels, voor een lichtgekleurde tuinset en een schutting of omheining in een lichte (hout)tint.

 

Wil jij ook je tuin groter laten lijken?

Heb jij een relatief kleine tuin en wilt je jouw tuin groter laten lijken én sfeervol aankleden? Dan heeft Nudetuin alles in huis om dat voor elkaar te krijgen. Ga eens lekker shoppen in onze webwinkel of kom eens langs in onze showtuin in Wageningen. Natuurlijk kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie of advies.