Hittegolf! Wat te doen met je kunstgras?

Een hittegolf! Ja hoor, het is weer smorend heet in ons landje! De één geniet ervan, de ander vindt het nét even te veel van het goede. Tijd om verkoeling op te zoeken, in een zwembadje in de tuin, aan de kust op veilige afstand van elkaar of gewoon binnen. Alles kan, maar wat doe je met je kunstgras? Veel mensen zijn bang dat een hittegolf het kunstgras aantast en vragen zich af wat zij moeten doen om dit te voorkomen. Nudetuin geeft je meer informatie over wat te doen met je kunstgras tijdens een hittegolf.

 

Geen paniek! Een hittegolf beïnvloedt je kunstgras niet

Er zijn mensen die direct lichtelijk in paniek raken als de felle zon tijdens een hittegolf op het kunstgras straalt. Het kan behoorlijk heet worden! Gelukkig kunnen wij je geruststellen. Echt gras kan verbranden en verkleuren door de hitte van de zon, maar dit kan niet gebeuren met kunstgras. Nudetuin heeft een groot assortiment kunstgras van hoge kwaliteit. Al onze kunstgrassoorten zijn Uv-bestendig en worden daarom niet op negatieve wijze beïnvloed door de zon, zelfs niet tijdens een hittegolf. Er is dus zeker geen reden om in paniek te raken. Je kunstgras blijft even mooi als het al was, ook wanneer de zon er tijdens een hittegolf bijna de hele dag op schijnt.

 

Tijdens een hittegolf het kunstgras koel houden

Voor de kwaliteit van je kunstgras is het niet nodig om tijdens een hittegolf het kunstgras koel te houden met koud water. Toch zijn er wel andere redenen te bedenken om dit wel te doen. Als het erg heet is in de tuin, dan wordt het kunstgras ook warm. Hierdoor werkt het niet zo verkoelend als echt gras. Door koud water over het kunstgras te sproeien zorg je wel voor deze extra verkoelende werking. Dit kan zeker ook prettiger zijn aan de voetjes van kinderen en de pootjes van huisdieren. Tijdens een hittegolf kun je het kunstgras op deze manier gebruiken als een bron van koelte. Je hoeft niet bang te zijn dat nat kunstgras verbrandt in de felle zon, zoals dit met echt gras en beplanting wel kan gebeuren. Je kunt dus zorgeloos koud water over het kunstgras sproeien tijdens een hittegolf.

Kunstgras spoelen als het vies wordt

Tijdens een hittegolf krijgt kunstgras het vaak wat zwaarder te verduren. We zijn langer buiten en we belasten het kunstgras meer. Dit is helemaal niet erg. Wel is het belangrijk om goed te letten op het morsen van eten en drinken. We zijn tijdens een hittegolf natuurlijk dol op ijsjes, maar de ijsjes smelten ook sneller dan gewoonlijk. Er komen dan ook makkelijk druppels op het kunstgras terecht. Wij raden je aan het kunstgras direct even te spoelen. Zo voorkom je dat er ongedierte op af komt.

 

Tijdens een hittegolf kunstgras bestellen

Wil jij tijdens een hittegolf kunstgras online bestellen vanuit je eigen koele woning? Dat kan! Onze webwinkel is natuurlijk gewoon open. Je kunt al ons kunstgras online bekijken en een keuze maken. Wil je onze kunstgrassoorten eerst zelf bekijken? Dan ben je welkom in onze showtuin in Wageningen. Check hiervoor onze openingstijden en coronamaatregelen. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.