Grasblokken kopen: voordelig online bij Nudetuin

Grasblokken kopen kun je bij Nudetuin heel gemakkelijk online doen. Grasblokken worden ook wel grastegels genoemd. Daarnaast zijn ook de termen grasroosters, grasbetontegels, grasstenen en grasrasters bekende termen voor de grasblokken. Wil je grasblokken bestellen in een webwinkel? Dan kun je bij ons eenvoudig online een keuze maken uit het assortiment. Je kunt de grasblokken ook kopen in de showtuin van Nudetuin. Zo kunnen wij iedere klant naar wens van dienst zijn, online en door middel van persoonlijke verkoop.

 

Wat zijn betonnen grasblokken eigenlijk?

Iedereen heeft wel eens betonnen grastegels gezien, maar heeft geen idee hoe ze nu eigenlijk heten. Het zijn ‘van die tegels met gaatjes erin’. Eigenlijk is dit een goede beschrijving, want iedereen weet direct welke betonnen tegels er bedoeld worden.

Grastegels van beton zijn tegels waarin grote perforaties (gaten) zijn aangebracht. Hier kan gras doorheen groeien, waardoor het een natuurlijke uitstraling krijgt, ondanks de betonnen ondergrond. De grasblokken van beton zorgen ervoor dat het gras goed wordt gevoed, doordat regen door de perforaties de ondergrond goed bereikt.

 

Kun je overal betonnen grasblokken leggen?

Je kunt in principe natuurlijk betonnen grastegels leggen waar je maar wilt. Wil je grasblokken in de tuin leggen, dan is dit geen enkel probleem. Wel is het zo dat ze hier minder vaak worden gezien. Door de grastegels heeft het gras immers niet de zachte eigenschappen waardoor kinderen er prettig op kunnen spelen, bijvoorbeeld. Als je een veilige en zachte speelondergrond voor kinderen in de tuin wilt, maar je hebt geen zin om altijd maar gras te maaien, dan kun je beter kiezen voor kunstgras in een variant die bij je past. Voor de oprit zijn betonnen grasblokken dan weer wel ideaal. Het gras zorgt voor een groene look, terwijl de grastegels zorgen voor de nodige verharding.

 

Betonnen grastegels zie je overal!

Je kunt de betonnen grastegels overal tegenkomen. Veel gemeenten kiezen er bijvoorbeeld voor om de bermen van autowegen veiliger te maken door er grasblokken te plaatsen. Ze worden dan ook wel eens bermkanttegels genoemd. Verder kom je de betonnen grastegels tegen op onder meer parkeerplaatsen, bij opslagplaatsen, op dijken en bijvoorbeeld bij landbouwdammen. Ook op campings zie je de betonnen grasblokken vaak. Zo zorgen campings ervoor dat de groene look van de camping behouden blijft, terwijl auto’s er wel gemakkelijk en veilig kunnen rijden onder alle weersomstandigheden.

 

Grastegels leggen zonder gras

Grastegels worden in de meeste gevallen gebruikt om gras te laten groeien door de perforaties, zodat er een natuurlijke uitstraling ontstaat. Toch is het niet verplicht om de grasblokken op die wijze te gebruiken. De perforaties kunnen ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Je kunt voor een moderne look ook de perforaties van de grasblokken vullen met siergrind of split. Dat geeft direct een heel andere sfeer af.

 

Grastegels prijs per m2

Veel mensen gaan om zoek naar gebruikte grastegels, omdat de gebruikte grasblokken vaak gratis worden aangeboden. ‘Gratis grastegels ophalen’ klinkt natuurlijk aantrekkelijk, maar in werkelijkheid kunnen de gratis grasblokken behoorlijk tegenvallen. Je weet niet hoe lang zij al in gebruik zijn geweest, hoeveel auto’s en vrachtwagens er misschien al overheen zijn gereden en in welke staat zij verkeren. Grasblokken kunnen er nog goed uitzien en toch van slechte kwaliteit zijn. Ze worden niet voor niets gratis aangeboden!

De grastegels prijs per m2 ligt lager dan de meeste mensen denken. Je kunt bij Nudetuin al bestellen tegen een grasblokken prijs per m2 van nog geen 15 euro! Je weet dan zeker dat je kwalitatief hoogwaardige grastegels koopt die jarenlang meegaan.

 

Grastegels kopen bij Nudetuin

Nudetuin heeft een 500 m2 grote showtuin aan het Nudepark in Wageningen. Hier ben je van harte welkom als je grastegels wilt kopen. Wil je de grasblokken online bestellen? Dan kan dat natuurlijk ook. Bekijk ons assortiment en plaats eenvoudig je bestelling. Wil je meer informatie of advies? Dan kun je natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.