Kleuren kunstgras: ‘Gewoon groen toch?’

‘Gewoon groen’ is een veel gehoord antwoord wanneer er gevraagd wordt welke kleur kunstgras iemand wenst. Ergens is dit natuurlijk heel logisch. Verreweg de meeste mensen willen kunstgras kopen om een mooi gazon van aan te leggen in de tuin. Het moet zo veel mogelijk op echt gras lijken en echt gras is ‘gewoon groen’. Maar is dit wel zo?

 

Bestaat ‘gewoon groen’ eigenlijk wel?

Welke kleur groen is ‘gewoon groen’ volgens jou? Is dat donkergroen, lichtgroen, mintgroen, diepgroen of misschien wel één van de vele andere tinten groen? Dit is precies het punt. Iedereen geeft een andere betekenis aan wat gewoon is. Een gewone kleur groen bestaat eigenlijk niet. Je kunt dan ook niet enkel aangeven dat je ‘gewoon groen’ kunstgras wilt hebben, al begrijpen wij dan natuurlijk heus wel wat je eigenlijk bedoeld.

 

Je wilt in elk geval geen fel roze kunstgras

Wanneer je bij Nudetuin aangeeft dat je ‘gewoon groen’ kunstgras wilt, dan begrijpen wij natuurlijk wel dat je kunstgras in een groene kleur wilt kopen. Alle andere kleuren zijn voor jou uitgesloten. Kunstgras bestaat namelijk in heel veel verschillende kleuren. Neem maar eens een kijkje in ons assortiment gekleurd kunstgras om een idee te krijgen. Je zult zien dat er veel opties zijn. We begrijpen dat je geen fel roze kunstgras wilt als je een gazon wilt realiseren dat niet van echt te onderscheiden is. De soorten gekleurd kunstgras worden veelal gebruikt voor decoratieve toepassingen, bijvoorbeeld voor de vloer van een beursstand of om een stukje tuin vrolijk te versieren. Dit zoek jij dus niet. De vraag is dan wel: welke kleur ‘gewoon groen’ wil je dan hebben?

 

Varianten van ‘gewoon groen’ kunstgras

Laten we ons even beperken tot de soorten ‘gewoon groen’ kunstgras, want daar zijn er nogal wat van. Kijk maar even in ons assortiment kunstgras. Dan zie je bijvoorbeeld dat kunstgras Gaby – dat overigens niet geschikt is als je voor een realistische look gaat – een stuk donkerder groen is dan bijvoorbeeld kunstgras Truda. Je ziet ook dat kunstgras Claire – dat wel geschikt is als je een realistische look wilt creëren – donkerder is dan bijvoorbeeld kunstgras Sophie. Zo zie je dat er aardig wat varianten groen bestaan en het is aan jou om een keuze te maken.

 

Een mix van kleuren voor de meest realistische look

Wanneer je eens goed naar echt gras kijkt, dan zie je dat je niet alleen maar ‘gewoon groen’ ziet. Wie echt goed kijkt ziet meerdere kleuren in een echt gazon. Juist deze verschillende tinten zorgen voor het natuurlijke van echt gras. Kunstgras waarin meerdere tinten zijn verwerkt komt dan ook het dichtst in de buurt van echt gras. Sterker nog, diverse varianten zijn absoluut niet van echt te onderscheiden.

 

Wil jij ook ‘gewoon groen’ kunstgras?

Oké, ‘gewoon groen’ mag dan niet bestaan, maar we hebben natuurlijk wel veel soorten groen voor je klaarliggen als jij kunstgras wilt kopen. Kom gerust eens bij ons kijken in onze showtuin in Wageningen. Wij adviseren je graag bij het maken van een keuze uit al die soorten ‘gewoon groen’. Je kunt ook online kunstgras bestellen als je dat liever doet. Natuurlijk kun je altijd contact met ons opnemen als je nog vragen hebt of advies wilt.