GeoCeramica tuintegels leggen: dit moet je weten!

GeoCeramica tuintegels leggen is in de praktijk vrij eenvoudig. De onderzijde van deze mooie tegels is ontworpen voor een directe verwerking. Dit betekent dat het niet noodzakelijk is om een speciale fundering voor de tegels te realiseren. Je kunt de GeoCeramica tuintegels leggen op elke soort bodem. Wil je de GeoCeramica tuintegels leggen op tegeldragers? Dan is dit ook goed mogelijk. Dit kan zelfs wanneer je hebt gekozen voor tuintegels in een relatief groot formaat. Waar moet je nu precies rekening mee houden als je GeoCeramica tuintegels wilt gaan leggen? Nudetuin geeft je hier graag meer informatie over.

 

GeoCeramica tuintegels leggen op metselzand

Je kunt de GeoCeramica tuintegels leggen op iedere ondergrond, maar het is wel belangrijk om goed naar de ondergrond te kijken. Is de ondergrond slecht doorlatend of week? Dan is het verstandig om een laag van 20 centimeter metselzand aan te brengen. Vaak is dit nodig bij veengrond of kleigrond. Het zandbed zorgt voor een betere doorlating van hemelwater. Het is ook mogelijk om een zandbed van 15 centimeter aan de brengen en vervolgens aan te vullen met een 5 centimeter hoge laag 1 tot 3 millimeter straatsplit. Ook dit zorgt voor een perfecte drainage. Is de ondergrond al optimaal waterdoorlatend? Dan is een laag van 10 centimeter schoon metselzand voldoende.

 

Het op maat maken van de GeoCeramica tuintegels

Je bestelt natuurlijk GeoCeramica tuintegels in de juiste hoeveelheid voor het te leggen oppervlak, maar dat betekent niet dat je perfect uitkomt. In verreweg de meeste gevallen zullen er tegels op maat moeten worden gemaakt om het patroon mooi te houden en alles goed aan te sluiten over het hele oppervlak. Je kunt de GeoCeramica tuintegels op maat zagen. Denk er hierbij aan dat je gebruik maakt van een tegelzaagtafel en dat je schade door oververhitting moet voorkomen door gebruik te maken van water tijdens het zagen van de tegels. Voer altijd een dubbelcheck uit voor je gaat zagen om te voorkomen dat je per ongeluk toch op het verkeerde punt zaagt. Het is zonde wanneer een tuintegel onbruikbaar wordt.

 

De GeoCeramica tuintegels leggen

Is alles klaar voor het aanleggen van de tuintegels? Dan kun je aan de slag! Je kunt de GeoCeramica tuintegels op een supersnelle manier verwerken. De tuintegels zijn namelijk voorzien van geïntegreerde afstandshouders, waardoor je hier zelf geen rekening mee hoeft te houden. Je legt de tuintegels hierdoor snel op de juiste plek, ook wanneer je weinig tot helemaal geen ervaring hebt met het leggen van tuintegels. Leg alle tuintegels direct op de juiste plaats, zodat je daarna kunt gaan voegen om het project af te ronden.

 

Het voegen van de GeoCeramica tuintegels

Het is belangrijk om de tuintegels te voegen voor een optimaal mooi, kwalitatief en duurzaam resultaat. Het is aan te raden om voor het voegen gebruik te maken van onkruidvrij voegzand. Indien nodig, of gewenst, kun je een kalkvrije cementsoort gebruiken voor extra stabilisatie. Het terras verzakt dan aanzienlijk minder snel. Wil je een harde voeg gebruiken, ofwel een cement gebonden voegmiddel? Dan is het belangrijk om de ondergrond eerst goed te stabiliseren. Bedenk hierbij dat de ondergrond wel altijd waterdoorlatend moet blijven.

 

GeoCeramica tuintegels leggen of laten leggen?

Je kunt zelf prima GeoCeramica tuintegels leggen. Deze tuintegels behoren tot de meest makkelijke tegels om te leggen, dus je hebt er niet veel ervaring voor nodig. Toch kan het zijn dat je de klus liever uitbesteedt. Bij Nudetuin kan dit ook. Je bent bij ons van harte welkom voor de aanschaf van de mooiste tuintegels, waaronder de GeoCeramica tuintegels, maar je kunt ook het aanleggen van de tegels door ons laten verzorgen. Wij vertellen je hier graag meer over. Neem gerust eens contact met ons op.