Erfverharding: handige tips van Nudetuin

Erfverharding kan op verschillende manieren worden toegepast. Veel bedrijven kiezen voor erfverharding, bijvoorbeeld om een parkeerplaats te realiseren, maar particulieren mogen zeker ook niet vergeten worden. Vaak wordt er voor erfverharding gekozen voor het realiseren van een oprit, een pad of een mooi terras. Bij Nudetuin kun je hoogwaardige en mooie erfverharding kopen tegen een vriendelijke prijs. Het maken van een keuze uit het assortiment is niet makkelijk. Wij geven je graag 5 tips bij het kopen van erfverharding.

 

1. Kies voor een goede deklaag

Erfverharding krijgt vaak nogal wat te verduren. We hebben het dan niet alleen over diverse soorten verkeer. Denk maar eens aan de weersinvloeden, om maar een voorbeeld te noemen, en wat dacht je van strooizout? Je wilt niet dat de erfverharding zichtbaar of onzichtbaar aan kwaliteit verliest door dergelijke invloeden. Kies daarom voor een goede deklaag. De erfverharding van Nudetuin is voorzien van een slijtvaste deklaag met een onderhoudsvriendelijk karakter.

 

2. Voorkom gladheid

Bij interesse in erfverharding wordt vaak direct gedacht aan beton, zeker door bedrijven. Er is natuurlijk niets mis met beton, maar houdt wel rekening met gladheid. Een reguliere betonnen toplaag wordt snel glad bij slechtere weersomstandigheden. Het is daarom beter om te kiezen voor een gebezemde toplaag. Door bewust te kiezen voor erfverharding met een toplaag die niet snel glad wordt kun je nare ongelukken voorkomen.

 

3. Maak gebruik van grind

Erfverharding wordt vaak toegepast in de directe omgeving van een gebouw, bedrijfspand of woning. Dat betekent dat er ook leidingen aanwezig zijn. Daarom is het aan te raden om grind tussen het pand en de erfverharding te plaatsen. Dit is niet alleen in verband met de aanwezige leidingen verstandig, maar ook met het oog op opspattend water. Natuurlijk heeft Nudetuin een ruim assortiment grind en split voor je klaarstaan.

 

4. Zorg voor een juiste ondergrond voor erfverharding

Erfverharding levert veel voordelen op, maar je kunt alleen van deze voordelen profiteren wanneer je het vanaf de basis goed aanpakt. Als de ondergrond niet helemaal in orde is, dan gaat dit snel ten koste van de kwaliteit van de erfverharding. De erfverharding valt of staat dus met de kwaliteit van de ondergrond. Zorg er daarom altijd voor dat de ondergrond perfect is. Wees hier niet te zuinig mee, want het kan je later duur komen te staan.

 

5. Laat je goed adviseren

Erfverharding is niet standaard. Je hebt de keuze uit meerdere varianten. Welke variant het beste is voor jou is afhankelijk van meerdere factoren. Hierbij kun je denken aan de specifieke belasting van de erfverharding, maar natuurlijk ook aan jouw persoonlijke voorkeuren. Het oog wil immers ook wat. Laat je daarom altijd goed adviseren over erfverharding, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Natuurlijk biedt Nudetuin je graag een gedegen en eerlijk advies.

 

Direct erfverharding aanschaffen bij Nudetuin

Heb jij interesse in erfverharding? Neem dan gerust een kijkje in ons online assortiment. Wij bieden je voldoende keuze en staan garant voor de optimale kwaliteit. Natuurlijk ben je ook altijd welkom om het aanbod zelf te komen bekijken in onze showtuin in Wageningen. Heb je nog vragen over erfverharding, of wil je meer informatie en advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.