Cortenstaal profielen voor plantenbakken en borders

Cortenstaal is dé nieuwe trend en daarom kun je nu cortenstaal profielen kopen bij Nudetuin. De laatste jaren hebben we vooral te maken gehad met de betonlook trend, zowel in huis als in de tuin. Later kwam hier de industriële trend bij, waardoor we ook meer verschuivingen zagen naar materialen zoals staal en ijzer. Deze eerdere trends verdwijnen zeker niet, maar we zien wel dat er een nieuwe trend aan toe wordt gevoegd. Cortenstaal wordt het helemaal! Bij ons kun je nu terecht voor Cortenstaal profielen voor onder meer plantenbakken en borders.

Wat is cortenstaal precies?

We zien cortenstaal aansluiten bij de eerdere trends en dan vooral die van het industriële, waarbij we ineens steeds vaker kozen voor staal en ijzer. Cortenstaal heeft een basis van metaallegering met ijzer, maar hiermee ben je er eigenlijk nog niet. Het materiaal staat vooral bekend om de unieke roestkleur en deze wordt vooral verkregen door de extra materialen die worden toegevoegd. Het gaat dan bijvoorbeeld om nikkel, fosfor, koper, silicium en chroom. Uiteindelijk krijgt cortenstaal door deze unieke combinatie van ingrediënten de unieke roestkleur waar we ineens zo van zijn gaan houden.

Cortenstaal kent wel een belangrijk nadeel

Het materiaal cortenstaal kent vooral heel veel voordelen, nog buiten de unieke uitstraling om. Zo is het materiaal supersterk, waardoor het een bijzonder lange levensduur heeft. Als je een product koopt van cortenstaal, dan weet je zeker dat je het product eigenlijk nooit meer hoeft te vervangen. Hier komt bij dat de uitstraling van cortenstaal door de jaren heen alleen maar mooier wordt. Dit geldt zeker voor gebruik van het materiaal in de buitenlicht. De weersinvloeden zorgen ervoor dat het materiaal steeds mooier wordt. Toch is er voor velen ook wel een heel belangrijk nadeel te noemen van cortenstaal. Dat is namelijk de prijs. Voor een kleine plantenbak, met een afmeting van 40 x 40 x 40 centimeter, ben je makkelijk al rond de 100 euro kwijt. Je kunt je vast wel bedenken dat de prijzen behoorlijk hoog liggen als je een grote plantenbak of border van cortenstaal wilt hebben.

Met cortenstaal profielen geniet je veel voordeliger

Stel, je wilt meerdere cortenstaal plantenbakken van groot formaat neerzetten, bijvoorbeeld bij de entree van je bedrijf of op de oprit van je woning. Je kiest bijvoorbeeld voor een cortenstaal plantenbak van 100 x 100 x 100 centimeter. Dan ben je makkelijk 400 euro per stuk kwijt.. Reken maar uit! Je maakt het een stuk voordeliger door te kiezen voor cortenstaal profielen. Je maakt een mooie border van voordelige stapelblokken en vervolgens plaats je hier de cortenstaal profielen overheen. Je ziet niet dat het om cortenstaal profielen gaat en je geniet van de bijzondere uitstraling, maar dan tegen een veel lagere prijs dan wanneer je plantenbakken van 100 procent cortenstaal koopt. Ideaal toch?

Wil jij ook genieten van de cortenstaal profielen?

Met onze cortenstaal profielen maak je onder meer mooie plantenbakken en borders. Bouw de basis in de juiste maat met stapelblokken en plaats hier de cortenstaal profielen overheen. Ben je klaar met de cortenstaal trend? Dan verwijder je de profielen en geniet je van de betonlook trend. Ben jij ook benieuwd naar de mogelijkheden met onze cortenstaal profielen? Neem dan gerust contact met ons op.