Een balkon met kunstgras: goed idee?

Een balkon met kunstgras of toch gewoon maar houten vlonders of de betonnen ondervloer houden? Veel mensen zoeken naar mooie en leuke manieren om het balkon gezelliger en sfeervoller aan te kleden, maar weten niet zo goed wat nu goede opties zijn. Is een balkon met kunstgras een goed idee of niet? Wij vinden van wel! Bij Nudetuin vind je diverse soorten kunstgras die perfect zijn om op het balkon te plaatsen. Dit levert je direct fijne voordelen op. Wij laten je graag kennismaken met de voordelen van een balkon met kunstgras.

 

Een natuurlijk balkon met kunstgras

Mensen die uitsluitend een balkon hebben vinden het vaak jammer dat zij weinig groen kunnen toepassen in de buitenruimte. Dit hoeft niet jammer te zijn, want er zijn zeker wel mogelijkheden om je balkon ook een natuurlijke, groene look te geven. Kies bijvoorbeeld voor een verticale tuin en plaats kunstgras op de vloer. Het is dan vooral goed om te kiezen voor realistisch kunstgras, waardoor het er echt natuurlijk uitziet en eigenlijk niet te onderscheiden is van echt gras. Bij ons kun je dan bijvoorbeeld kiezen voor kunstgras Belle of kunstgras Sophie.

 

Een buitenruimte met kunstgras is veilig

Veel mensen hebben wel eens nagedacht over het plaatsen van kunstgras op het balkon, maar besluiten dit niet te doen omdat er kinderen of huisdieren hier spelen. Dit hoeft zeker geen probleem te zijn. Kunstgras is echt volledig veilig. Binnen ons assortiment vind je bijvoorbeeld kunstgras Dianne en kunstgras Claire, welke kunnen worden aangemerkt als de beste soorten kunstgras voor kinderen en dieren. Optimaal veilig en mooi.

 

Kunstgras voelt heel fijn aan

Er zijn soorten kunstgras die prikken en soms zelfs snijden. Dat is niet fijn als je er met blote voeten op wilt kunnen staan of lopen. Vaak zijn dit de kunstgrassoorten die erg korte sprietjes hebben en veelal worden gebruikt voor vloeren van etalages en beursstands. Als je kiest voor een soort met langere sprietjes, zoals kunstgras Nova Zembla Deluxe, dan geniet je van eindeloos veel zachtheid. Puur comfort onder je voeten.

 

Je hebt er weinig werk aan

Een heel fijn voordeel van kunstgras is wel dat je er weinig werk aan hebt. Dit geldt zo wanneer het in de tuin ligt, maar natuurlijk ook als het op het balkon ligt. Stel, je plaatst kunstgras Amelie op het balkon en je morst er een drankje op. Je pakt gewoon een emmertje lauw water en je spoelt het schoon. Niets aan de hand! Een balkon met kunstgras is makkelijk schoon te houden, waardoor er meer tijd overblijft om er gewoon van te genieten.

 

Een balkon met kunstgras blijft lekker koel

Veel soorten ondergronden die we op balkons zien kunnen behoorlijk heet worden als de zon er pal op staat. Je krijgt dan een beetje het effect van lopen op heet zand aan de kust: niet prettig! Het voelt niet alleen heet aan onder de voeten, maar er ontstaat ook meer hitte op het balkon zelf. Dit is niet fijn als er sprake is van een hittegolf. Kunstgras wordt niet heet door de zon, waardoor het veel aangenamer aanvoelt op het balkon. Ook kunstgras Alaine is heerlijk zacht voor op het balkon, dus zeker het overwegen waard.

 

Wil jij ook een balkon met kunstgras?

Wil jij je balkon een boost geven? Kies voor kunstgras en je geeft je balkon een heel natuurlijke look en een fijn comfort. Hou je wel van de voordelen van kunstgras, maar hoeft het niet zo natuurlijk te zijn? Wij hebben ook mooie soorten gekleurd kunstgras in tal van varianten! Natuurlijk bestel je bij ons voordelig online. Kom je liever langs in onze showtuin in Wageningen? Dan ben je altijd welkom! Voor meer informatie of advies kun je natuurlijk ook altijd contact opnemen.