5 voordelen van betonbestrating

Betonbestrating wordt steeds populairder. Dit heeft deels natuurlijk te maken met het feit dat beton en betonlook echt behoren tot de trends van nu, zowel binnenshuis als buiten in de tuin. Daarnaast biedt beton bestrating ook diverse aantrekkelijke voordelen die voor veel mensen interessant zijn. Ben jij nog niet bekend met de belangrijke voordelen van betonbestrating? Nudetuin benoemt de belangrijkste 5 pluspunten.

 

1. Betonbestrating wordt niet glad

Veel tegelsoorten voor in de tuin, zoals natuurstenen bestrating, kunnen erg glad worden als het regent. Betonbestrating zorgt voor een effectieve afvoering van regenwater, waardoor de tegels in geen geval glad worden. Wil je wel beton bestrating, maar zoek je ook nog een leuke manier om toch wat sfeer en variatie in de tuin aan te brengen? Onze betonnen muurelementen combineren erg goed met diverse soorten betonbestrating.

 

2. Goed bestand tegen vorst

Betonbestrating wordt gelegd op gestabiliseerd zand, waardoor er een waterdoorlatend geheel ontstaat. Dit zorgt ervoor dat de beton bestrating erg goed tegen zeer lage temperaturen kan. Bepaalde soorten bestrating kunnen tijdens de winter stuk vriezen, waardoor er lelijke barsten en onregelmatigheden ontstaan. Dit zal met de betonbestrating, zoals onze Premiton Linea La Palma, zeker niet gebeuren.

 

3. Betonbestrating kent een lange levensduur

Als je kiest voor betonbestrating, dan kies je voor bestrating die lang meegaat. Je hoeft zeker niet op korte termijn te zorgen voor nieuwe betegeling. De betonbestrating kent een gemiddelde levensduur van maar liefst 20 tot 25 jaar bij reguliere belasting. Dit betekent ook wel dat het belangrijk is om je keuze te baseren op je eigen smaak en niet op de huidige trends. Die trends gaan immers voorbij, terwijl de beton bestrating dan nog jarenlang in de tuin kan liggen. Hou je bijvoorbeeld van kleurrijk, maar wil je toch van de voordelen van betonbestrating genieten? Dan kan onze Demiton Extra XS Capiche een uitstekende keuze zijn.

 

4. Optimale draagkracht

Vanzelfsprekend is de draagkracht van de bestrating ook belangrijk. Bij betonbestrating hoef je je hier geen zorgen over te maken. De betonbestrating is op de eerste plaats slijtvast, waardoor de hoge kwaliteit goed behouden blijft. Daarnaast is beton natuurlijk een uitermate sterk materiaal. Deze combinatie zorgt voor een optimale draagkracht. Wil jij nieuwe beton bestrating, maar hou je juist van die ‘old look’ met karakter? Neem dan zeker eens een kijkje bij onze Tumbelton EXTRA trommelsteen van Redsun.

 

5. Betonbestrating biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding

Je wilt genieten van een mooie, sterke en duurzame bestrating, maar je wilt niet de hoofdprijs betalen. Logisch! Ook dan zit je zeker goed met je keuze voor betonbestrating. Deze bestrating is namelijk kwalitatief hoogwaardig en toch heel betaalbaar. Natuurlijk vind je in ons assortiment verschillende varianten in diverse prijsklassen. Kijk bijvoorbeeld eens bij de Demiton Extra XS Gothic voor een variant in de lagere prijsklasse, of bij de Retro Natura in de wat duurdere prijsklasse.

 

Koop je betonbestrating bij Nudetuin

Bij Nudetuin ben je van harte welkom voor een breed en veelzijdig assortiment betonbestrating. Je kunt ons complete assortiment eenvoudig online bekijken en een bestelling plaatsen. Natuurlijk staan we aan het Nudepark 93 in Wageningen voor je klaar in onze showtuin als je eens een kijkje wilt komen nemen. Heb je nog vragen of wil je meer informatie en advies over onze betonbestrating? Neem dan contact met ons op.