5 tuin bestraten tips van Nudetuin

De tuin bestraten tips van Nudetuin helpen je verder om jouw tuin te voorzien van een mooie, strak aangelegde bestrating. Veel mensen willen nieuwe tuintegels kopen en vervolgens zelf de nieuwe sierbestrating leggen. Dit bespaart dan ook een leuk bedrag op de uitgaven. Wel is het dan belangrijk dat de tuin op de juiste wijze wordt bestraat, zodat je zeker weet dat je weer jarenlang van een mooie sierbestrating kunt genieten. Nudetuin geeft je 5 tuin bestraten tips om mee aan de slag te gaan.

 

1. Start met een goede schets

Ga niet zomaar aan de slag. Het is goed om eerst een schets te maken. Deze maak je het best goed op schaal, zodat je ook weet hoeveel tuintegels je precies nodig hebt. Als je een mooie bestrating wilt realiseren, dan is een praktische voorbereiding het beste begin.

 

2. Tuintegels kopen

Wanneer je een schets op schaal hebt gemaakt, dan weet je precies hoeveel tuintegels je nodig hebt als je al een formaat tuintegels hebt gekozen. Wil je de tuin groter laten lijken? Dan zijn grotere tuintegels een betere keuze. Kies een mooie variant uit ons assortiment tuintegels en bestel online. Natuurlijk kun je ook altijd even langskomen in onze showtuin om de siertegels te bekijken.

 

3. Maak de tuin gereed

Je kunt niet zomaar oude bestrating verwijderen en nieuwe bestrating leggen. Het is belangrijk om de tuin eerst onder handen te nemen na het eventueel verwijderen van oude bestrating. Je start met het uitgraven, waarna je een zandbed aan kunt brengen. Vervolgens is het nodig om dit zandbed goed aan te trillen. Let er ook op dat je zorgt voor een goede afvoer van regenwater, zodat je geen plassen op je nieuwe bestrating krijgt.

 

4. Opsluitbanden leggen

Eén van de belangrijkste tuin bestraten tips – welke vaak wordt vergeten – is het leggen van de opsluitbanden. Veel mensen vergeten opsluitbanden te kopen en starten daarom met de bestrating zonder deze banden. Dat is niet verstandig, vooral omdat dit het eindresultaat niet ten goede komt. Je kunt bij ons mooie opsluitbanden kopen die bij je nieuwe tegels passen. Na het leggen van de opsluitbanden kun je starten met het leggen van je nieuwe sierbestrating. Hier komt direct nog één van onze tuin bestraten tips bij kijken: start vanaf de buitenkant en werk naar binnen toe, en niet andersom.

 

5. Voegzand strooien

Wanneer alles mooi op de juiste plek ligt, dan is het tijd om voegzand te gaan strooien. Wees niet bang om hier te veel van te gebruiken, want alles wat niet in de voegen van de tegels verdwijnt kun je makkelijk opvegen. Eén van de belangrijkste tuin bestraten tips is dan ook: wees niet te zuinig met het voegzand. Strooi voldoende voegzand over de hele bestrating en veeg het in de voegen met behulp van een goede bezem.

 

Meer tuin bestraten tips nodig?

We hopen natuurlijk dat bovenstaande tuin bestraten tips je helpen om zelf op professionele wijze je nieuwe bestrating te leggen. Wil je meer praktische tuin bestraten tips? Kom dan eens langs in onze showtuin in Wageningen of neem contact met ons op. Wij adviseren je graag. Durf je het, ondanks onze tuin bestraten tips, niet zelf aan? Dan kunnen wij het geheel natuurlijk ook voor je verzorgen.