5 tips voor de kleine tuin

Een kleine tuin vraagt om een specifieke aanpak, zeker als je wel wilt genieten van wat groen in je tuin. In Nederland kennen we alle soorten tuinen, van heel groot tot best wel heel klein. Zeker nieuwbouwwoningen zijn vaker voorzien van kleinere tuinen. We hebben immers steeds meer woningen nodig in ons land en dat betekent dat we in moeten leveren op de tuinruimte. Maar wat doe je nu met een kleine tuin? Hoe maak je deze toch prettig, sfeervol en fijn om tijd in door te brengen? Nudetuin geeft je graag een paar leuke tips voor de kleine tuin.

 

1. Maak gebruik van lichte tinten

We kennen eigenlijk allemaal het effect van kleuren op een ruimte wel. Is een kleine kamer in huis donker geschilderd of behangen? Dan oogt dezelfde kamer ineens veel ruimer wanneer je de wanden voorzien van een lichte kleur. Dit principe geldt ook voor de tuin. Hoe lichter je deze maakt, hoe groter deze lijkt. Je kunt een kleine tuin dus optisch groter maken door gebruik te maken van lichte en natuurlijke tinten. Kies de omheining bewust, evenals de tuintegels, het tuinmeubilair en andere tuinaccessoires. Een licht geheel maakt je kleine tuin ineens veel ruimer.

 

2. Creëer rust in de kleine tuin

Een grote tuin nodigt vaak uit om er heel veel in te zetten. Er is immers meer dan voldoende ruimte om ‘op te vullen’ en decoraties maken je tuin gewoon leuker. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van decoraties in een kleine tuin, maar let er wel goed op dat je er niet te veel decoraties in plaatst. Probeer decoraties te vinden in eenzelfde kleur en stijl. Dit zorgt voor rust in de tuin en rust creëert het gevoel van ruimte.

 

3. De beste tuintegels voor de kleine tuin

Tuintegels bepalen voor een groot deel de sfeer in je tuin. Het is belangrijk om hier ook rekening mee te houden wanneer je een kleine tuin hebt. Het is je doel om de tuin zo ruimtelijk mogelijk te doen lijken. Om dit te bereiken kies je het best voor een groter formaat tuintegels en, uiteraard, het liefst in een lichte tint. Er zijn veel soorten tuintegels die aan dit profiel voldoen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij onze CeraDeco Argento LUX tuintegels, welke in diverse maten te bestellen zijn, waaronder in het grote formaat 90 x 90 centimeter.

 

4. Handige beplanting voor de kleine tuin

Veel mensen vinden het heerlijk om planten en bloemen in de tuin te hebben. Het maakt de tuin natuurlijker, sfeervoller en levendiger. Toch is het lastig om veel planten en bloemen in een kleine tuin te plaatsen, zeker wanneer je ook nog ruimte over wilt houden voor, bijvoorbeeld, een leuke tuin set. Gelukkig is er een leuke oplossing. Kies voor een zogenaamde verticale tuin. Hierbij worden planten en bloemen geplaatst in een verticale constructie, bijvoorbeeld tegen de schuurwand of een schutting aan, waardoor er geen vloeroppervlak verloren gaat. Zo kun je genieten van best veel groen en vrolijke bloemenkleuren zonder dat het ruimte inneemt in je kleine tuin.

 

5. Plaats kunstgras in een kleine tuin

Je kunt veel met kunstgras, ook in een kleine tuin. Misschien zelfs wel vooral in een kleine tuin, want met kunstgras maak je de oppervlakte makkelijk groen zonder dat je er ruimte aan verliest. Je kunt de hele tuin voorzien van realistisch kunstgras, maar dit kun je natuurlijk ook met delen van de tuin doen. Je kunt het zo groen maken als jij wilt!

 

Wij hebben alles voor de kleine tuin!

Heb jij een kleine tuin en wil je deze tuin aankleden op een mooie en slimme manier? Dan hebben wij hiervoor alles in huis, zoals lichte tuintegels in groot formaat en mooi kunstgras in diverse varianten. Bekijk ons assortiment online en plaats direct je bestelling. Wil je eerst zelf kennismaken met onze producten? Dan ben je natuurlijk welkom in onze showtuin in Wageningen. Kom gerust eens langs. Voor meer informatie en advies kun je uiteraard ook altijd contact met ons opnemen.