10 redenen om te kiezen voor keramische tuintegels

Keramische tuintegels zijn prachtig om te zien en natuurlijk beschikbaar in de meest uiteenlopende kleuren en designs. Wanneer je wilt kiezen voor keramische tuintegels, dan kun je er eigenlijk alle kanten mee op. Dat is fijn, want zo heb je alle gelegenheid om je tuin helemaal in de sfeer te maken die jou het meest aanspreekt. Bij Nudetuin kun je de meest uiteenlopende keramische tuintegels kopen. Wij geven je graag 10 redenen om te kiezen voor keramische tuintegels.

1. Sneller werken door maatvastheid

Besluit je om te kiezen voor keramische tuintegels? Dan heb je zekerheid dat het leggen van de tegels heel snel en eenvoudig gaat. Deze tuintegels zijn namelijk standaard maatvast, waarbij je erop kunt rekenen dat de maat exact is.

2. Keramische tuintegels zijn lekker licht

We hebben het dan natuurlijk niet over de kleur, want daarin heb je alle keuzevrijheid, maar we hebben het over het gewicht. Keramische tuintegels zijn veel lichter dan betontegels en andere soorten (sier)tegels voor de tuin. Ook dit maakt het aanleggen van de bestrating met keramische tegels natuurlijk een stuk aangenamer.

3. Geen kleurverschil na verloop van tijd

Diverse soorten tuintegels gaan na verloop van tijd verkleuren. Op de ene plek in de tuin gebeurt dit sneller en sterker dan op de andere plek. Hierdoor ontstaan er vervelende kleurverschillen. Wil je dit voorkomen? Dan kun je het best kiezen voor keramische tuintegels. Deze zijn namelijk kleurvast en laten ook na vele jaren geen verkleuringen zien.

4. Geen nare vlekken in de tegels

Tuintegels zijn vaak gevoelig voor vlekken. Denk aan vlekken door chemicaliën van het schoonmaken, van zuren of van het morsen van hardnekkige drankjes, zoals rode wijn. Zonde, want dergelijke vlekken zijn nauwelijks nog te verwijderen. Hier hoef je je geen zorgen over te maken wanneer je besluit te kiezen voor keramische tuintegels. Deze nemen nagenoeg geen vocht op, waardoor er ook geen vlekken ontstaan.

5. Een eindeloos lange maximale kwaliteit

De kwaliteit van de bestrating is uitstekend wanneer het net gelegd is, maar door de jaren heen gaat er steeds meer aan kwaliteit verloren. De tuintegels gaan afbrokkelen, breken of scheuren. Dit gebeurt zeker niet bij keramische tuintegels. Deze zijn namelijk slijtvast, waardoor de maximale kwaliteit jarenlang behouden blijft.

6. Je kunt écht zelf kiezen voor keramische tuintegels

Ja, natuurlijk kan dat. We horen het je bijna denken.. We bedoelen hiermee vooral te zeggen dat je écht iets te kiezen hebt wanneer je keramische tuintegels wilt aanschaffen. Het gaat dan niet om een keuze uit een handjevol designs, maar om eindeloos veel verschillende ontwerpen, kleuren en afwerkingen. Je hebt dus echt volop keuze. Dit kun je ook ontdekken in ons grote assortiment keramische tuintegels.

7. Geen winterbeschadigingen

Verreweg de meeste beschadigingen aan tuintegels ontstaan in de winter, bijvoorbeeld door het gebruik van strooizout op de tegels of door de strenge vorst. Zonde, maar het winterse weer kun je niet tegenhouden. Je kunt wel kiezen voor keramische tuintegels en zeker zijn dat je geen last krijgt van winterbeschadigingen!

8. Geen groene waas op de tuintegels

In veel tuinen ontstaat er een groenige waas op de tegels, ook wel groene aanslag. Dit gebeurt het meest in schaduwrijke tuinen, maar het komt in alle tuinen voor. Er zijn uitstekende middelen om de groene aanslag te verwijderen, maar dat betekent wel dat je intensief moet schrobben. Dit hoeft niet met keramische tegels, want deze voorkomen groene aanslag. Je hebt dus nooit meer last van een groene waas op de tuintegels. Mossen en algen hebben totaal geen grip op deze tuintegels.

9. Geen ongelukken door gladde bestrating

Diverse soorten tuintegels worden glad als het geregend heeft. Bij winterse buien wordt de straat nog gladder. Zo gebeuren er makkelijk ongevallen door glijpartijen. Hier heb je geen last van als je besluit te kiezen voor keramische tuintegels. Deze worden namelijk niet glad als ze nat worden.

10. Supersnelle reiniging

Ook keramische tuintegels kunnen vies worden. In de herfst vallen er eens wat bladeren op en in de zomer spelen de kinderen erop als zij net uit de zandbak of het zwembad vandaan komen. Dit zijn maar voorbeelden. Het vies worden van tuintegels hou je niet tegen. Gelukkig zijn keramische tuintegels supersnel schoon te maken, gewoon met de hogedrukspuit. Er bestaat geen risico dat de tegels hierdoor kapot gaan.

Wil jij ook kiezen voor keramische tuintegels?

Heb jij alle opties overwogen en heb je uiteindelijk besloten om te kiezen voor keramische tuintegels? Dan kun je deze natuurlijk bij ons aanschaffen, zowel online als in onze showtuin in Wageningen. Wil je meer informatie of advies over de keramische tuintegels? Neem dan gerust contact met ons op.